Інтервізії

Інтревізійна група створена для психологів та психотерапевтів – членів АПУ, для обміну досвідом, покращення практичних та теоретичних знань, для відпрацювання практичних навиків в реальній роботі з клієнтами.

Інтревізійна група має декілька форматів роботи:

1. Розгляд теоретичних та відпрацювання практичних питань.

Для таких зустрічей хтось з членів групи готує цікаву інформаційну частину, або тести, методики і т. д. Такий формат роботи дозволяє поглибити й якісно закріпити свої знання.

2. Відпрацювання нових семінарів, тренінгів, майстер класів.

Якщо Ви готуєте практичний семінар і хочете подивитися, як його сприйматиме група, скільки він займатиме часу, що вдосконалити, вилучити, на чому слід акцентувати увагу, які практичні вправи сприймаються, а які ні і т.д, Ви маєте прекрасну можливість це зробити. Крім цього, Ви отримуєте професійний зворотній зв'язок з практичними рекомендаціями. А для всіх інших членів групи – це можливість безкоштовно прослухати новий семінар чи тренінг, отримати новий досвід і попрацювати над собою.

3. Практика роботи з клієнтом, яким може виступати будь-хто з колег.

Якщо члени АПУ, тільки починають свій професійний шлях і до роботи з реальним клієнтом не відчувають готовності, цей формат групи дозволяє відпрацювати психотерапевтичні навики в групі колег.

4. Робота з клієнтом в межах інтервізійної групи.

Це робота з запитом клієнта, яка на разі має наступний формат: одна діагностична сесія і вісім терапевтичних. Клієнт обирає собі психотерапевта, далі на протязі 30 хвилин триває психотерапевтичний сеанс, після якого підключається до роботи група. На наступній зустрічі клієнт обирає нового терапевта.

Для членів АПУ такі групи цікаві тим, що вони мають унікальну можливість отримати практичний досвід і спробувати себе в якості терапевта. Додатково, у складних випадках, можна залучати супервізора.

Для участі в такому форматі групи для нових членів передбачена обов’язкова співбесіда.

5. Розгляд випадків з вашої практики.

Якщо у вашій роботі з клієнтом виникли складнощі, в такому форматі групи, ви можете отримати кваліфіковану допомогу колег, задати актуальні питання.

2 Коментарі

• Ирина

Здравствуйте! Я психолог по образованию. Работаю в Никопольском территориальном центре по обслуживанию пенсионеров и инвалидов, исполняю обязанности заведующей отделением социально - бытовой адаптации. Как стать членом АПУ? Как вступить в интервизионную группу? Спасибо. С уважением, Ирина.

Ирина Середа, 29 липня 2015 07:44
  • Татьяна